Je moet maar durven. Terwijl oogstjaar na oogstjaar de natuur zijn deel opeist kiest de jonge Kevin Mazier ervoor om in het obscure Orbagna, Jura, vader Michel bij te staan op het familiedomein.
Alsof de beproevingen van de natuur nog niet genoeg zijn wordt het pad van afzien en noeste arbeid bewandeld, de weg van de biodynamie. De naam van het domein 'ronce' (braam) lijkt perfect gekozen. Wil je het sappige fruit, dan moet je je weg weten met de prikkende doornen.
Inmiddels lijken Kevin en Michel perfect in balans te zijn met elkaar, met hun wijnkelder en hun druivenstokken. Chardonnay gedijt. In tegenstelling tot de oxidatieve stijl waar menig Jura-witte mee koketteert, hebben Kevin en Michel hun 'Florale' vaten constant bijgevuld: 'ouillé' noemen ze dat daar. En oei, oei, dat heeft goed uitgepakt.
Sappig, licht romig, koel en zich verdiepend. Groene en gele appel, gele pruim, iets grapefruit, nootje aangetikt, fijne zuren, en gistig. Bramen? Nee. Maar wel met iedere slok onderstrepend hoe spannend, anders en eigen wit uit de Jura is. Zelfs chardonnay.