Gemaakt door de firma Piccini die de firma Gall & Gall wel meer wijnen levert. Deze mag op het plankje ‘heel goed’. Uit de regio Basilicata in Campania waar het motto luidt: ‘Gaan met die vulkaan!’ Zorgt in dit geval niet voor aswolken, vliegverboden en lavastromen, maar voor bijzondere wijn van de aglianicodruif. Lekker bessig, kruidig, zonnig, wat rokerig (hoe kan het ook anders), nadrukkelijke zuren, een muntafdrukje op zijn afdronk voor wat extra frissigheid en tannines die op een aangename manier flink blijven hangen. Misschien wat minder lang dan een aswolk, maar toch… Bovendien: twee euro voordeliger dan vorig jaar.
Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Gall & GallRecept voor: Polpettone alla Toscana
Laat de paddenstoelen minstens 30 min weken in een halve liter warm water. Doe het gehakt in een kom en maak los. Verwarm de melk en prak het brood erin fijn tot een romige substantie. Voeg ui, zout, peper, prosciutto, kaas, kaneel, komijn, citroenschil, peterselie en knoflook toe. Kneed goed. Meng de eierdooier erdoor....