Robert Moncuit Les Grands Blancs Grand Cru ‘Extra Brut’ - De Grote Hamersma

Robert Moncuit

Les Grands Blancs Grand Cru 'Extra Brut'
Geproefd op 15 oktober 2019

Ik heb de importeur moeten waarschuwen, nadat ik Moncuit geproefd had: 'veel te voordelig.' Vondst van het jaar. In ieder geval op dit prijsniveau. Werd direct gebombardeerd tot champagne die tijdens het huwelijk van dochter Julia werd geschonken. Als het goed is trouwt ze immers maar een keer. 'Was ze geen Dom Pérignon waard?' hoor ik je nu denken. Zeker wel. Nog meer dan dat. Maar dit vond ik gewoon veel lekkerder.

Prachtige biologisch-dynamische, ragfijne, ultrakokette champagne. Met een geweldige citrusdrive, ziltigheden, jodiumgejubel en een walnootknispering. Pure chardonnay louter van wijngaarden uit Le Mesnil. Propriétaire Pierre (de kleinzoon van Robert Moncuit) opende in 2014 een restaurant in een leegstaand, nabijgelegen station van de SNCF geopend. Loopt sindsdien als een trein. En niet alleen omdat er zulke sympathieke bistrogerechten worden geserveerd. 

wine-score-star
Wit Mousserend
- Champagne - Frankrijk
Producent: Robert Moncuit chardonnay >
12%
droog
Biologisch-dynamisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bâtard-Wijnhandel Koninginneweg € 36.50
wine-score-star
Wit Mousserend
- Champagne - Frankrijk
Producent: Robert Moncuit
chardonnay >
12%
droog
Biologisch-dynamisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bâtard-Wijnhandel Koninginneweg € 36.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.