BattenfeldSpanier Grüner Sylvaner trocken - De Grote Hamersma

BattenfeldSpanier

Grüner Sylvaner trocken 2018
Geproefd op 4 januari 2020

Hans Oliver Spanier. Eentje van de nieuwe generatie in 'Beautiful Rheinhessen.' Was pas twintig toen hij in 1991 Battenfeld, het domein van zijn ouders overnam. Daar twee jaar later - bijna vanzelfsprekend - biodynamisch aan de slag.

In 2006 de perfecte bruid tegen het lijf gelopen. Moet wel tijdens een wijnfeest zijn geweest: in 2006 trouwde hij met oenoloog Carolin Gillot, eigenaresse van het wijnhuis Kühling-Gillot. Maar helaas heeft dat huwelijk geen stand gehouden. De kwaliteit van hun wijnen wel. Dat is nog steeds dubbel genieten: we kennen ook de wijnen van Kühling-Gillot en die behoren eveneens tot de beste van de streek.

De gezamenlijke inspanningen resulteerden in 2018 in de uitverkiezing tot Wijnmaker van het Jaar volgens het blad Vinum. Van de Grüner Sylvaner proefden we overigens al eerdere oogstjaren. Stuk voor stuk voortreffelijk. En ook deze 2018 - volgens beiden het beste oogst die zij ooit gemaakt hebben - is een genot.

Prachtige, verfrissende en toch goed gevulde stijl. Het zacht-ruwige van rijpe goudrenet. Een peertje met een kleine bitterbeet. Rokerigheid, aardsheid. Licht, droog, verkwikkend. Zweempje groene kruiden, een zuchtje hooi, rondzingende zuren.

De smaak te pakken? Schakel dan door naar hun Grüner Sylvaner 'Leopold.'

wine-score-star
Wit
- Moldavië - Moldavië
Producent: BattenfeldSpanier sylvaner >
12%
medium
Biologisch-dynamisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Bruijn Wijnkopers € 11.95
Bâtard-Wijnhandel Koninginneweg € 12.50
wine-score-star
Wit
- Moldavië - Moldavië
Producent: BattenfeldSpanier
sylvaner >
12%
medium
Biologisch-dynamisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Bruijn Wijnkopers € 11.95
Bâtard-Wijnhandel Koninginneweg € 12.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.