Pionier in de Franse biologisch-dynamische wijnbouw. Eind tachtiger jaren het eerste bedrijf in Châteauneuf dat tot biodynamie overging. In 1995 kregen zussen Catherine en Sophie Armenier de leiding. En sinds die tijd wordt het domein helemaal als een grootheid beschouwd. Dat komt niet door de hoeveelheid die het jaarlijks produceert: gemiddeld slechts 30.000 flessen. Het feit dat Robert Parker de zussen al in 2003 toevoegde aan zijn lijst Wine Personalities of the Year heeft die hoeveelheid overigens niet doen toenemen.
Ik kende het domein al vanwege hun verpletterend goede Châteauneuf-du-Pape, waarvan ik de rode en de witte voor de 2019-editie van DGH proefde. Thans heb ik een nederige Vin de France onder handen, gemaakt van louter grenache. Zacht, hartig rood fruit. Kersen en een aantrekkelijk tegenstribbelend besje. Zalvend zonder saai te worden. Kruidige frisheid: het Ricola-effect. Vin de soif die de onbenulligheid ontstijgt.