Bruce Jack Chenin Blanc - De Grote Hamersma

Bruce Jack

Chenin Blanc 2022
Geproefd op 29 december 2022

Bruce Jack zou je ook wel de Indiana Jones van wijn makend Zuid-Afrika kunnen noemen. Deze filosoof-archeoloog, en gelukkig ook wijnmaker, schuwt een uitdaging niet: het naar een hoger plan tillen van chenin blanc, het nationale apengatje van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie dat helaas maar al te vaak echter een schop onder zijn kont verdiende. Vanwege: te hoge rendementen, slappe hap, niet om over naar huis te schrijven huiswijnkwaliteit. Hoeft niet. Moet niet. Kan beter. Helemaal als je het samen doet.

Club in het leven geroepen: Cape Wine Chenin Venture. Inmiddels een ploeg van een stuk of twaalf toonaangevend producenten. Eén doel: betere, authentiekere en vooral lekkerdere chenin blanc maken. Lukt dat ook bij chenin blancs met een prijskaartje ruim onder tien euro? Zekers. Deels van jonge stokken, deels van oude. Laatstgenoemde kregen wat eiken om tegen aan te leunen. Zodoende: wat extra body, een vanillevermoeden en een gemberpepertje. Verder abrikoost Bruce licht, laat ie perzik blozen en geeft ie citrus het laatste woord, een extra shotje zelfs dit verse oogstjaar. 

wine-score-star
Wit
- Western Cape - Zuid-Afrika
Producent: Bruce Jack chenin blanc >
13%
medium
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 7.29
wine-score-star
Wit
- Western Cape - Zuid-Afrika
Producent: Bruce Jack
chenin blanc >
13%
medium
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 7.29
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.