'Dit hadden we nog nooit eerder geproefd!' informeert de importeur. Dat denken wij ook wel eens. 'En waarschijnlijk de wijnmaker van dienst en de uiteindelijke inkoper ook niet' denken we er soms ook in een adem achteraan. Na overigens eerst de oorzaak van deze reactie te hebben uitgespuugd. Wonderlijke mislukkingen treffen we soms onder de kurk. Laatste dieptepunt: een rode wijn die op smaak was gemaakt met de aroma's van wat wij niet anders konden duiden dan 'verkoold hout.' Daarmee vergeleken was de witte wijn met abrikozen- en perzikessence die zich al eens eerder opdrong een verrukking. En die vonden we ook al zo verschrikkelijk.
Enfin,. daaraan doet 'Andy' Huber allemaal niet. Puur natuurmens, dat is ie. Liet een drietal druiven in elkaar versmelten, nadat deze eerst los van elkaar wijn hadden mogen worden. Levert aan de ene kant een rijpe stijl op, overgaand in fris, doorschuivend naar transparant, verdichtend naar tropisch, slow wine met een wilde touch, grapefruit even in een hete pan aangezet, de suikers tot een karamelrandje dwingend, de lispelende zuren. Droomvlucht zonder ervoor in de rij bij De Efteling te hebben hoeven staan.
Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Enoteca Sprezzatura