Weingut Riffel Riesling trocken - De Grote Hamersma

Weingut Riffel

Riesling trocken 2018
Geproefd op 18 juni 2020

Caroline en Erik Riffel. Sinds 2005 de scepter zwaaiend op hun eigen Weingut Riffel. Dat ligt bij de Binger Rochusberg, een rotsstrook rijk aan kwartsiet en strekt zich uit van het Taunus gebergte tot aan de Hunsrück. Aan u's geen gebrek in ieder geval geen gebrek. Waarschijnlijk geen oorzakelijk verband maar heeft wel geresulteerd in een riesling waar je U tegen zegt. Al jaren overigens. Heb eens teruggebladerd in de database die De Grote Hamersma heet. Al oogstjaren lang scorend tussen 8,5 en 9. 

Ook deze Riffel Riesling is bepaald niet afgeraffeld. ‘Trocken’ zegt het etiket. Maar mijn proefnotities zeggen: sicher, maar niet helemaal. Begint met wat geroffel uit de tropen. Moessonregen op een zinken dak? Warme frisheid. Dan perzik, afbuigend naar mandarijn. Peertje schillen. Finishend, toch – de moesson is gestopt – naar droog. Rieslingrooksliertje. Met een tintelingetje na. Riffel zindert nog wat na.

wine-score-star
Wit
- Moldavië - Moldavië
Producent: Weingut Riffel riesling >
12%
licht
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkameel € 13.05
wine-score-star
Wit
- Moldavië - Moldavië
Producent: Weingut Riffel
riesling >
12%
licht
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkameel € 13.05
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.