Weingut Schnaitmann Muskat-Trollinger Rosé ‘Steinwiege’ - De Grote Hamersma

Weingut Schnaitmann

Muskat-Trollinger Rosé 'Steinwiege' 2019
Geproefd op 26 juni 2020

Verrassend. Blijkt het epicentrum van de atoomkracht zich plots te bevinden in Fellbach, een saai voorstadje van Stuttgart. Althans, volgens wijnschrijver Stuart Pigott. Daarmee doelt hij voornamelijk op de ‘Burgunders’ van Rainer Schnaitmann. In de woorden van Pigott ‘umschwirren die Weinfreunde ihn wie Elektronen den Kern eines Atoms’.

En dan te bedenken dat Schnaitmann nog maar twintig jaar geleden meende dat hij toch vooral architect moest worden. Maar de wijn riep in 1997. Rainer luisterde en sindsdien luisteren de druiven naar hem. Zo ook de onalledaagse muskat-trollinger met als resultaat een kruidige, prikkelende rosé. Wie wel oren heeft naar een spoortje lychees, ananas, druiven, peperigheid en een vermoeden van zoethout, slaat toe. Want ondanks dat laatste ook: beendroog. En: slechts 10,5 procent. 

wine-score-star
Rosé
Producent: Weingut Schnaitmann muskat-trollinger
10,5%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Wijntherapeut € 9.99
wine-score-star
Rosé
Producent: Weingut Schnaitmann
muskat-trollinger
10,5%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Wijntherapeut € 9.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.