Gran Cerdo - De Grote Hamersma

Gran Cerdo

2019
Geproefd op 22 juli 2020

Uit Rioja. En tempranillo. En dan toch vino de mesa, de huiswijnduiding, het laagste van het laagste. Maar toch het lekkerste van het lekkerste. Geuzennaam namelijk, aangenomen door twee wijnmakers die experimenteren dat het een lieve lust is. Alle regels aan hun laars lappen behalve die van de goede smaak.

Maak kennis met het rood van de heren Gonzalo Gonzalo en Mar Mota, een combinatie vormend waar oenologie en hogere eikenhoutkunde hand in hand gaan. Brengen inmiddels al een paar jaar de handen van de wijnliefhebbers op elkaar met hun Gran Cerdo. Ongepoetst en bronstig rood. Natuur uit de tijd dat er nog geen natuurbeschermers nodig waren. Bitterpartijen. De bron van bramen en donkere tabak. En toch heel gezeglijk en tot doordrinken aanzettend. Doe ook hun wit en verwacht geen kopjes gevende angorakat. 

wine-score-star
Rood
- Vino de Mesa - Spanje
Producent: Gran Cerdo tempranillo >
13,5%
vol
Biologisch-dynamisch
Natuurwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Vleck Wijnen € 8.70
wine-score-star
Rood
- Vino de Mesa - Spanje
Producent: Gran Cerdo
tempranillo >
13,5%
vol
Biologisch-dynamisch
Natuurwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Vleck Wijnen € 8.70
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.