M. Chapoutier Schistes d’Agrumes - De Grote Hamersma

M. Chapoutier

Schistes d'Agrumes 2018
Geproefd op 9 september 2020

Viognier zoals het ooit bedoeld is. Met liefde voor de druif. Op z'n gemak gesteld. Probaat middel tegen een dreigende chardonnay-overdosis.

Levert een balansdag op met rijkdom. Een prachtige vaas met bloemen. Is hij nou echt of niet? Ja toch wel, want delicaat geurend naar bloesem en de honing ligt voor het oprapen. Met nectarines onder zo'n automatisch waterspuitje in de chiqueste deli. Loop ook nog even langs de notenkraam voor studentenhaver en gedroogde abrikoos. 

Heeft een fijne peperigheid plus een flinterdunne lijn zachte zurigheid zoals in crème fraîche die constant de mond opfrist en andere smaken annonceert. Gember op een bedje van rozemarijn. Bevriend met schaal- en schelpdieren. Onvergetelijk bij de allergrootste gamba’s in roomboter. Zoekt ook graag zijn heil bij heilbot met een mooi bakrandje.

 
wine-score-star
Wit
- Condrieu - Frankrijk
Producent: M. Chapoutier viognier >
14%
vol
Biologisch-dynamisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 34.99
wine-score-star
Wit
- Condrieu - Frankrijk
Producent: M. Chapoutier
viognier >
14%
vol
Biologisch-dynamisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 34.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.