Weingut Weigand Der Wilde ‘Wild Wild White’ - De Grote Hamersma

Weingut Weigand

Der Wilde 'Wild Wild White' 2019
Geproefd op 23 september 2020

'Wild, wild, white!' Je moet er mee oppassen tegenwoordig om dat al te hard van de daken te schreeuwen. Maar dat willen we wel graag. Wat een fijne vondst! Gemaakt door Andi Weigand, een jonge wijnmaker in Franken die - ik kan er niets anders van maken - er ook erg white uitziet. Wil echter niet zeggen dat ie kleurloos wit maakt. Integendeel.

Een breed uitwaaierend zomerboeket in de neus, perziken present, abrikoosjes aan zet, peren op sap, een pietsje peper en een zetje limoen. Ik stel voor: de huiswijn van de nieuwe omroep Zwart die op het moment van schrijven in het leven is geroepen door Akwasi. 'Omdat zwart refereert aan alle kleuren samen.' En dat we hier ook nog eens te maken hebben met een biologische witte strekt vast ook tot aanbeveling. Ik overweeg een lidmaatschap. Of wacht ik nog op de eerste uitzending? 

wine-score-star
Wit
Producent: Weingut Weigand bacchus >müller-thurgau >
13%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij De Gouden Ton € 13.50
wine-score-star
Wit
Producent: Weingut Weigand
bacchus >müller-thurgau >
13%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij De Gouden Ton € 13.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.