Domaine Weinbach Gewurztraminer Pinot Gris - De Grote Hamersma

Domaine Weinbach

Gewurztraminer Pinot Gris 2019
Geproefd op 25 september 2020

De wijngaarden waren er al rond 890. Domaine Weinbach liet echter wat langer op zich wachten maar met een anno van 1612 gaat dat toch ook al een tijdje terug. De Kapucijner monniken deden er toen hun ding. Inmiddels geloven ze er alleen nog in het maken van vrij geniale wijnen. Met dank aan Laurence Faller, mede-eigenaar van dit iconische en biodynamische domein. Ik proefde ooit al haar fantastische pinot blanc die als hommage aan hen die haar voorgingen Clos des Capucins had genoemd.

En dan nu deze blend van gewurztraminer en pinot gris. Ongefilterd, ongeklaard, ongezwaveld en tot wijn geworden met ongecultiveerde gisten en met oranje blosjes op de wangen. Elzasser orange? Zeker. Alle seinen springen echter plots op groen voor rozebottels, gember, ananas, peer met rozijn, appel met een kruidnageltje, kokos en citroengras. Nog iets oranjes misschien? Mandarijn...Wat zullen we er eens bij eten? Varkensnek adviseert de importeur. Een met five spices. Goede keuze. Geen schotel met kapucijners?

wine-score-star
Wit
- Alsace - Frankrijk
Producent: Domaine Weinbach gewurztraminer >pinot gris >
13%
medium
Biologisch-dynamisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij De Gouden Ton € 24.95
wine-score-star
Wit
- Alsace - Frankrijk
Producent: Domaine Weinbach
gewurztraminer >pinot gris >
13%
medium
Biologisch-dynamisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij De Gouden Ton € 24.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.