Fond Cyprès Premier Jus - De Grote Hamersma

Fond Cyprès

Premier Jus 2019
Geproefd op 6 november 2020

Jusjubel, juich en jolijt. De liefhebbers van het eerste uur van Bolomey Wijnen herkennen er direct de voorkeur van de importeur in. Die slaat zelf ook helemaal op hol met zijn loftuitingen richting de eigen parochie: 'Kraakhelder als de oerbron aller bergbeekwateren en zeker zo sprankelend, fris en dorstlessend. Maar met de smaak van alles dat druif, zon en aarde in vocht bijeen kunnen samenballen: fruit zo rond, overvloedig en pront, zoetjes en zo vanzelfsprekend vol leven, zo verleidelijk en voluptueus als een bonzende boezem in een decolleté van een 23-jarige in de lentezon (en oh zo gevaarlijk), terwijl er -wonder boven wonder- ook aardse tonen van omgewoelde akkers voorbij drijven die de smaakpapillen en de proever nog net met beide benen op de grond houden.'

Bolomey kan zo aanschuiven bij het schrijversgilde van De Grote Hamersma. Al moeten we 'm vanuit de hoofdredactie wel even wijzen op het risico dat er dames met al dan niet bonzende boezems zich ter barricade zullen bewegen om 'foei, foei!' te roepen. Dat is nog net geen #metoo maar toch. Enfin, goede wijn zeg. Hou het hoofd koel en de Premier Jus ook. Doordrinkfactor 14. 

wine-score-star
Rood
- Vin de France - Frankrijk
Producent: Fond Cyprès carignan >grenache >
12,5%
licht
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bolomey Wijnimport € 13.00
wine-score-star
Rood
- Vin de France - Frankrijk
Producent: Fond Cyprès
carignan >grenache >
12,5%
licht
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bolomey Wijnimport € 13.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.