Sveti Martin Rebula - De Grote Hamersma

Sveti Martin

Rebula 2016
Geproefd op 16 november 2020

Welkom in het westen van Slovenië. De wijndruif is hier geen onbekende. Al helemaal niet bij een domein dat al sinds 1880 bestaat. Inmiddels is daar Peter 'Vijfde Generatie' Stegovec doende, vernoemd naar Peter 'De Eerste' Stegovec die vijf generaties geleden de eerste steen van het domein legde en - nog veel belangrijker -de eerste wijnstokken plantte. Rebula onder andere, een druif die aan de andere kant van de grens van Slovenië, in het Noord-Italiaanse Collio en Friuli als ribolla gialla door het leven gaat. 

Peter V hangt in ieder geval niet de fundamentalistische principes van het orange wine maken aan. Na tien dagen schilinweking in zijn biogeteelde rebula vindt ie het wel genoeg. Zodoende gezeglijker, minder streng voor de smaakpapillen, wat minder 'the acquired taste' verlangend. Mildbitter, mandarijntjes, gedroogde appels van de hooizolder, gedroogde abrikoos en perzik uit die zelfde omgeving, niet gebrande noten, lichte kruiderij, wat witte peper, fijne zuren. 

wine-score-star
Wit
- Vipavska Dolina - Slovenië
Producent: Sveti Martin rebula >
13%
vol
Natuurwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
AndereWijn € 21.00
wine-score-star
Wit
- Vipavska Dolina - Slovenië
Producent: Sveti Martin
rebula >
13%
vol
Natuurwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
AndereWijn € 21.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.