Domaine de Cébène Belle Lurette - De Grote Hamersma

Domaine de Cébène

Belle Lurette 2018
Geproefd op 26 december 2020

Gemaakt door Brigitte Chevalier, nota bene een voormalig exportmanager in Bordeaux die zich tot doel heeft gesteld ‘vin du nord’ te maken in het zuiden. Op haar ‘grand terroir de schiste’ doet zij dat in dit geval met oude carignanstokken. En haar noord-zuidwisseltruc resulteerde in een carignan pur sang. Zoetzure framboos, een kersenkoestering, pruimen in late zon, zoete specerij, zwarte-olijvenbitters en vanwege de locatie toch ook nog wat zuidkruid: takje tijm. Bovendien: ravissante zuren.

Ook in het moeilijke oogstjaar 2018. Blij dat Brigitte nog weet wat exporteren is. Al zullen we wellicht met wat bescheidener hoeveelheden genoegen moeten nemen. Meeldauw eiste links en rechts zijn tol maar er bleef nog voldoende over om van te genieten. In ieder geval van deze Belle Lurette. Het nerveuze van de carignan, de kersen met de triller in de stem, de wat luidruchtiger bramen, de specerij in de rij, de zachte tannines en de verbindende maar milde zuren./ 

wine-score-star
Rood
- Faugères - Frankrijk
Producent: Domaine de Cébène carignan >
13,5%
vol
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
wine-score-star
Rood
- Faugères - Frankrijk
Producent: Domaine de Cébène
carignan >
13,5%
vol
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.