Domaine Julien Meyer Le Pétillant d’Emma - De Grote Hamersma

Domaine Julien Meyer

Le Pétillant d'Emma
Geproefd op 26 december 2020

Volgens onder andere de mensen die het weten kunnen (Yvon Metras en Olivier Masson) zijn er hoogstens tien wijnmakers in Frankrijk die 'zuiver' werken. Zij zelf natuurlijk maar volgens de laatste ook ene Julien Meyer in de Elzas. Bij natuur- en biologisch-dynamische wijnenprotagonist Michiel ter Heide van Vleck belanden dergelijke insidetips niet in niemandsland.

Op naar Julien Meyer. 'Wat een wijnen, wat een vreugde, wat een meesterschap' was zijn bescheiden conclusie na een ontmoeting, en proeven vooral.

'Alles in zijn wijnen stroomt zoals hijzelf'.  Poëetje die ter Heide. En inderdaad met een neus voor het bijzondere. Superieur zuiver belletje. Zonder zwavel en zonder dosage tot ons gekomen. Dubbel vergist druivensap van pinot blanc en auxerrois. Mousse om de lippen bij af te likken. Fris-mollig-cremeux.Gedroogde abrikoos en appel. Een hint van zoet als in de beste marsepein of nougat met noot. Fijn ziltig. Discreet notig. Tokkelende zuren. Subliem sec.   

wine-score-star
Wit Mousserend
- Vin Mousseux - Frankrijk
Producent: Domaine Julien Meyer auxerrois >pinot blanc >
12,5%
droog
Natuurwijn
Sterwijn
De Groene Hamersma
wine-score-star
Wit Mousserend
- Vin Mousseux - Frankrijk
Producent: Domaine Julien Meyer
auxerrois >pinot blanc >
12,5%
droog
Natuurwijn
Sterwijn
De Groene Hamersma
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.