Domaine Amirault Les Quarterons - De Grote Hamersma

Domaine Amirault

Les Quarterons 2018
Geproefd op 19 januari 2021

Saint-Nicolas-de-Bourgueil. Het Wassenaar van Bourgueil. Duurdere cabernet franc-uitvoeringen. ‘Locatie, locatie, locatie,’ juichen de baksteenpooiertjes in Amsterdam-Zuid, de makelaars die met hun Jort Kelder-hoogwaterbroeken door de buurt racen op hun Vespaatjes. Terrasje doen. Lichtzinnig rood drinken met lichtekooien. ‘Niet plat? Geen flat', luidt een ander populair motto in de buurt als er voor milfjes nieuwe woonruimte dient te worden gezocht, vanwege ‘we moeten ons huwelijk maar eens herijken’. 

Frivole cabernet franc overigens. Erg toepasselijk. Bio. Komt mooi uit. De meisjes zijn natuurlijk ernstig into Rens Kroes, Ottolenghi en Sla. Verveeld prikken van een bordje. Maar wel een beetje met aandacht drinken graag. Fruitrijk rood. Licht en verteerbaar. Zweempje zoet à la geroosterde rode paprika. Is goed meisje, volop vitamines. En je bent toch erg pro-antioxidanten?

wine-score-star
Rood
- Saint-Nicolas-de-Bourgueil - Frankrijk
Producent: Domaine Amirault cabernet franc >
12,5%
medium
Biologisch-dynamisch
Demeter
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Wijnrank € 14.95
wine-score-star
Rood
- Saint-Nicolas-de-Bourgueil - Frankrijk
Producent: Domaine Amirault
cabernet franc >
12,5%
medium
Biologisch-dynamisch
Demeter
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Wijnrank € 14.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.