Anjou, ooit berucht vanwege de blind makende, maar voortdurend doorstarts kennende Rosé d’Anjou. Je zou er soms bijna door vergeten dat er ook prachtige chenin blanc vandaan komt. Misschien wel de mooiste ter wereld zelfs. Deze hoort in die line up. Wine up, zo je wilt.
Die is gemaakt door het echtpaar Mosse, Agnès en René, voormalige uitbaters van een succesvolle wijnbar in Tours. Zelf maken leek hun echter leuker dan zelf schenken, waarbij ze niet in de laatste plaats geïnspireerd werden door François Chidaine, hogepriester van de chenin blanc. Naar het wijnbouwlyceum in Amboise dus maar, om daar gelukkig niet het specialisme ‘knolselderij’ te gaan volgen.
Stage lopen in Bourgogne om vervolgens een eigen domein in St. Lambert du Lattay te kopen, thans bedevaartsoord voor de biologisch-dynamische chenin blanc-fundamentalist. En mocht u dat nog niet zijn, dan kunt u dat nu worden. Aan de hand van deze Le Rouchefer die als nederige vin de France door het leven moet. Voluptueuze peer, een klontje suikermeloen, rijpe appels, wat tropische verrassingen, aantippende zuren en een subtiele ziltigheid.
Wie ’m de tijd geeft in het glas (decanteren is een optie) kan zijn ontdekkingsreis nog wat langer voortzetten.