Kruger Old Vines, ‘1974’ - De Grote Hamersma

Kruger

Old Vines, ‘1974’ 2019
Geproefd op 20 januari 2021

Dat Zuid-Afrika meer te bieden heeft dan ruig rood dat naar verlopen abattoir meurt, weten de meeste mensen inmiddels - en in ieder geval alle wijnliefhebbers. En ook dat men daar meer wit maakt dan snoepjesachtige droë steen. 

Maar dat deze weergaloos mooie wijn uit Zuid-Afrika komt, dat gelooft niemand. En van sherrydruif palomino? Je houdt ons voor het lapje! Geenszins. Want dat verzin je toch niet? Sherrydruif palomino was ooit wijdverbreid in Zuid-Afrika, nu rest nog slechts een enkele wijngaard. Wat er van gebrouwen en gestookt werd verdiende nimmer de schoonheidsprijs. 

Dat was vast anders, als iedereen er zulk enerverend wit van wist te maken als de familie Kruger. Voorname wijn met een strakdroge distinctie als de beste chablis, en exotische geuren van amandelen, veldboeketten, een schatkist vol dubloenen. Een smaak en afdronk die steeds weer onverwachte hoekjes omduikt om met nieuwe verrassingen te komen. Puur en zuiver als de beste natuurwijn, maar in klassieke harmonie en zuiverheid. 

wine-score-star
Wit
- Piekenierskloof - Zuid-Afrika
Producent: Kruger palomino fino >
13,5%
medium
Natuurwijn
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij Okhuysen € 17.50
wine-score-star
Wit
- Piekenierskloof - Zuid-Afrika
Producent: Kruger
palomino fino >
13,5%
medium
Natuurwijn
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij Okhuysen € 17.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.