Kruger

Old Vines, ‘1974’ 2019
Geproefd op 20 januari 2021

Dat Zuid-Afrika meer te bieden heeft dan ruig rood dat naar verlopen abattoir meurt, weten de meeste mensen inmiddels - en in ieder geval alle wijnliefhebbers. En ook dat men daar meer wit maakt dan snoepjesachtige droë steen. 

Maar dat deze weergaloos mooie wijn uit Zuid-Afrika komt, dat gelooft niemand. En van sherrydruif palomino? Je houdt ons voor het lapje! Geenszins. Want dat verzin je toch niet? Sherrydruif palomino was ooit wijdverbreid in Zuid-Afrika, nu rest nog slechts een enkele wijngaard. Wat er van gebrouwen en gestookt werd verdiende nimmer de schoonheidsprijs. 

Dat was vast anders, als iedereen er zulk enerverend wit van wist te maken als de familie Kruger. Voorname wijn met een strakdroge distinctie als de beste chablis, en exotische geuren van amandelen, veldboeketten, een schatkist vol dubloenen. Een smaak en afdronk die steeds weer onverwachte hoekjes omduikt om met nieuwe verrassingen te komen. Puur en zuiver als de beste natuurwijn, maar in klassieke harmonie en zuiverheid. 


Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Wijnkoperij Okhuysen
Wit
Piekenierskloof - Zuid-Afrika
palomino fino
13,5%
Natuurwijn Sterwijn De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij Okhuysen € 17,50
Wit
Piekenierskloof - Zuid-Afrika
palomino fino
13,5%
Natuurwijn Sterwijn De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij Okhuysen € 17,50