Leiner Grauer Burgunder trocken ‘Handwerk’ - De Grote Hamersma

Leiner

Grauer Burgunder trocken 'Handwerk' 2020
Geproefd op 23 januari 2021

Sven Leiner. De Harry Potter van de Pfalz. Bekijk zijn foto's maar eens. In zijn handen wordt een wijnstokje een toverstokje. Omdat ie biodynamische formules fluistert. Moderne technieken met oude tradities combineert. Niet filteren. De most lang contact laat houden met de schillen. Grote foedesr gebruikt. Experimenten niet schuwt. En slechts een ding voor ogen heeft: kwaliteitswijnen maken. Falstaff heeft 'm al in de smiezen: het blad riep Sven 'The Man' Leiner uit tot een van de drie 'Winzer des Jahres' in 2020.

Zijn grauer burgunder straalt in ieder geval. Fijn wit sap met een zweempje - verrassend- sinaasappelschil. Mild, perig, rijpe appel, een zweempje amandel zachte zuren, kalkig en romig. Tovenarij: laat zo maar een stukje gegrilde heilbot op de tafel voor 'm in het niets verdwijnen. 

wine-score-star
Wit
Producent: Leiner grauer burgunder >
12,5%
medium
Biologisch-dynamisch
Demeter
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 15.50
wine-score-star
Wit
Producent: Leiner
grauer burgunder >
12,5%
medium
Biologisch-dynamisch
Demeter
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 15.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.