Weninger Rósza Petsovits - De Grote Hamersma

Weninger

Rósza Petsovits 2020
Geproefd op 1 februari 2021

Evenals de Ponzichter een Europäischer Wein, gemaakt met druiven uit Hongaarse en Oostenrijkse wijngaarden. En waar eerstgenoemde zijn naam dankt aan de bijnaam die de Hongaarse wijnboeren vroeger aan hun Duitse collega's gaven (Ponzichter; bonenteler) omdat ze groenten tussen hun druivenranken teelden, heeft Franz Weninger deze wijn naar zijn omaatje genoemd. Feestje. We vieren dit jaar haar honderdste geboortejaar. En daar mag rustig wat bij gedronken worden: dat deed Rósza Petsovits ook. 

Hup, voetjes van de vloer om een dansje te maken op de frêle tonen uit een muziekdoosje. Gespetter met een rosé die meer weg heeft van een doorkijkrode. Amareentjes en hup die beentjes. Gejoel van kirrende besjes, een vaag vermoeden van geroosterde nootjes, lichte zuren en opzichtig geflirt met natuurwijnliefhebbers. 

wine-score-star
Rosé
- Europa - Europa
Producent: Weninger pinot nero >syrah >zweigelt >
12%
licht
Biologisch-dynamisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 13.95
wine-score-star
Rosé
- Europa - Europa
Producent: Weninger
pinot nero >syrah >zweigelt >
12%
licht
Biologisch-dynamisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 13.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.