Palazzo Maffei

2020
Geproefd op 20 februari 2021

Einde van dit voorjaar heb ik een oude tante van mijn vrouw begraven. 93. Mooi leven gehad. Mannen waren haar niet vreemd. Drank evenmin. Rookte nog een sigaret tot op haar een-na-laatste dag in het ondermaanse. Fijne toespraken. Veel lachen. Een enkele traan. Onder de klanken van ‘La Mamma’ in de vertolking van Charles Aznavour – Charles heeft nog dagen in mijn hoofd rondgezongen – de aula uit gedragen het kerkhof op. 

En wat doe je dan? Hetzelfde als jij wanneer je op een begraafplaats loopt: naar de grafstenen kijken. ‘Och gut’ denken als je snel uitrekent dat de overledene toch wel heel jong was. Fotootje kijken op de zerk. Snel de andere kant op kijken als je de jaren tussen de geboortedatum en die van het verscheiden optelt tot je eigen leeftijd. Enfin, kist zakken, schepje zand, dag tante. Om op de terugweg naar de ontvangstkamer nog een paar steentjes mee te pikken. 

En verhip: daar stond er eentje tussen die sprekend leek op het etiket van deze Soave van Palazzo Maffei. Wit marmer door een zilveren rouwkrans omgeven. Gekrulde linten. Een bladerkroon. Decent grijze letters: Soave. Een geboortejaar: 2020. In dit geval echter nog springlevend. Zachte, milde garganega. Perenbomen vol bulkend fruit, blossende abrikozen en een bittertje dat zich van zijn zachtste kant laat zien.. Zeer smakelijk. En zou heerlijk hebben gesmaakt bij de garnalenkroketjes die na de plechtigheid werden geserveerd. Zoals duidelijk mag zijn: tantetje was niet zo van koffie en cake.

Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Wijnkoperij Okhuysen
Palazzo Maffei
Wit
Soave - Italië
garganega >
12,5%
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij Okhuysen € 6,95
Wit
Soave - Italië
garganega >
12,5%
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij Okhuysen € 6,95