Mouzon Leroux L’atavique Extra Brut - De Grote Hamersma

Mouzon Leroux

L'atavique Extra Brut
Geproefd op 9 maart 2021

Fascinerende producent. Niet zozeer omdat ie biodynamisch werkt. Inmiddels begint dat met name bij de kleinere champagnehuizen bon ton te worden. Meer echter vanwege de inspanningen met druivenrassen die wat minder alledaags zijn in de regio. Er wordt wel eens vergeten dat ook met arbane, pinot gris, pinot blanc en petit meslier ook champagne gemaakt mag worden. 

Om eerlijk te zijn ben ik daar wel nieuwsgierig naar, omdat ik al zo onder de indruk was van wat Sébastie Mouzon van the usual suspects weet te maken. Ziehier bijvoorbeeld zijn l'Atavique, een blend van pinot noir en chardonnay. Ongefilterd. Niet geklaard. Eigen gisten.  Rijpe stijl dankzij 32 maanden sur lattes, deels houtopvoeding en een half jaartje op fles. 

Weliswaar extra brut maar zacht, romig en gevuld. Amandeltjes, even in de pan aangezette paddenstoeltjes geel fruit, een zoethoutzweem, een verkwikkende zuurkern die de smaakpapillen zuivert in een opmaat naar de volgende slok. Goed advies op het achteretiket: drinktemperatuur 10-12 graden. Nog een goed advies maar dan vanuit De Grote Hamersma: probeer vooral ook Mouzon's L'angélique (chardonnay) en L'ineffable (pinot noir). 

wine-score-star
Wit Mousserend
- Champagne - Frankrijk
Producent: Mouzon Leroux chardonnay >pinot noir >
12%
droog
Biologisch-dynamisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
l'Atelier du Champagne € 45.00
wine-score-star
Wit Mousserend
- Champagne - Frankrijk
Producent: Mouzon Leroux
chardonnay >pinot noir >
12%
droog
Biologisch-dynamisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
l'Atelier du Champagne € 45.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.