Mouzon Leroux

L'ineffable Extra Brut Blanc de Noirs 'Spécial Club' 2014
Geproefd op 9 mrt 2021

Ook fijne kennismakingen met Mouzon: L'avatique en L'angélique. Ziehier Sébastien Mouzon's blanc de noirs. 100% pinot noir uit een jaar waarin overigens met name chardonnay schitterde. Toch speelt L'ineffable bepaald geen tweede viool. Bovendien lid van de Spécial Club'.  Speciale Club waar Mouzon deel van uitmaakt samen met een aantal andere ambitieuze producenten. Geen gevalletje 'Wij van WC-Eend adviseren WC-Eend.' 

Keuren onderling hun resultaten maar laten ook externen hun licht laten schijnen op de wederzijdse inspanningen. Twee keer per jaar worden deze getoetst door oenologen en wijnmakers van elders. Duimen omhoog? Dan verdient de champagne zijn lidmaatschap van de Spécial Club. 

En dan? Dan wordt de kwaliteit gewoonlijk tijdens clubavonden nadrukkelijk nog door de leden zelf aan de praktijk getoetst. Mouzon's l'ineffable gaat dan van hand tot hand. Besproken wordt dan de mooie, strakke, schone stijl. Ondanks pinot noir de nadruk op wit fruit. Flinterend droog, fluisterend beschaafd, levendig en intelligent. Brioche, reine claude en een truffelsnufje. 

En wie komen we nog meer tijdens de clubavonden tegen: L'Angélique van Mouzon. Die heeft vanwege haar inspanningen ook de ballotage doorstaan. 

Bekijk hier alle goed scorende wijnen van l'Atelier du Champagne
Wit
Champagne - Frankrijk
pinot noir >
12%
Biologisch-dynamisch
Te koop bij Prijs
l'Atelier du Champagne € 85,00