Chateau Amsterdam Tango by Night - De Grote Hamersma

Chateau Amsterdam

Tango by Night 2019
Geproefd op 11 maart 2021

Amsterdams initiatief. Amsterdam-Noords om precies te zijn. Biologische geteelde druiven uit Duitsland, Spanje, Italië en Nederland zelf worden in koelcontainers getransporteerd alwaar ze in een moderne urban winery een warm onthaal wacht. Onder andere door DGH's eigen Esmee Langereis die daar de wijnmaker van dienst bijstaat. In dit geval hebben zij de spätburgunder van Hannes Bergdoll uit Pfalz en de montepulciano van Orosgna Cantina uit de Abruzzen tot een Neder-Duits-Italiaanse rode geblend. 

Ontdoen we de proefnotities van al te chauvinistisch gejubel dan kunnen we stellen dat we hier te maken hebben met een prima rode die met name in de smaak zal vallen bij de natuurwijnliefhebbers. Wat wild en ongedurig. Onbespoten kersen, bessen van de bioboerenmarkt, druistig en ongepoetst, en van die vluchtige, vluchtig wapperende, biodynamische voetjes van de vloer zuren. Maestro,  muziek! Ook in Nederland beland: macabeo uit Valencia. Daar hebben ze in Amsterdam-Noord een blanco van gemaakt. En een liedje: zie Serenade by Dawn. 

wine-score-star
Rood
- Wijn uit de Europese Unie - Wijn uit de Europese Unie
Producent: Chateau Amsterdam montepulciano >spätburgunder >
12,5%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Marqt € 9.99
wine-score-star
Rood
- Wijn uit de Europese Unie - Wijn uit de Europese Unie
Producent: Chateau Amsterdam
montepulciano >spätburgunder >
12,5%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Marqt € 9.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.