Celler Frisach Sang de Corb - De Grote Hamersma

Celler Frisach

Sang de Corb 2017
Geproefd op 11 maart 2021

Fieldblend. Garnacha fina, garnacha peluda en carignan door elkaar heen aangeplant in een wijngaard. En niet sinds kort: al 65 jaar. Maar aan pensioen gaan denken ze nog niet. Wijn maken tot ze niet meer kunnen. En dat kan nog wel even duren. In een schone, ongerepte, natuurvriendelijke omgeving leven ze langer en gelukkiger. 

Zodoende mochten ze tot het einde bij elkaar, worden ze samen gevinifieerd om nog even na te babbelen in een vat van 300 liter en daarna op het gemakje in de fles om nog wat na te rijpen. Maar dan mogen ze er uit en laten ze zich van hun beste kant zijn. Nog steeds als slow wine overigens. Want als je je nooit gehaast hebt in je leven waarom zou je dat nu dan wel doen? 

Rustig van genieten dus, na ze overigens nog eerst even wat karaf te hebben gegund. Je mooiste is goed genoeg. En dan na een uurtje of wat het glas maar in, en nippen. Proberen te ontdekken wat al die jarenlange inspanning teweeg heeft gebracht. Zwarte kersen, ontzoete zwarte bessenconfiture, kleine blauwe pruimen, rijpe bramen met een snufje salmiak, wat groene kruiden, een door de pedicure behandeld kruidnageltje, een truffeltoefje en prachtige, fijnzinnige zuren.

wine-score-star
Rood
- Terra Alta - Spanje
Producent: Celler Frisach carignan >garnacha fina >garnacha peluda >
14%
vol
Biologisch-dynamisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Rebel Wines € 25.00
Wijnbaas € 24.95
wine-score-star
Rood
- Terra Alta - Spanje
Producent: Celler Frisach
carignan >garnacha fina >garnacha peluda >
14%
vol
Biologisch-dynamisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Rebel Wines € 25.00
Wijnbaas € 24.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.