Zeg ‘gamay’ en de gedachten van de wijnliefhebber gaan mee richting Beaujolais, maar bij de buren daar staat de lichtrode druif ook in de wijngaarden. Beaujolais hoort bij Bourgogne, maar de buren vallen onder de loirewijnen. Auvergne, Forez, Roannaise…
Gamay geeft hier wat aardser wijnen. Een kwestie van terroir: we bevinden ons op de stoere rotsige ondergrond van de uitlopers van het Massif Central.
Deze fijne roannaise biedt opgewekt rood fruit, eerste keuze bosaardbeitje, frambozen van de koude grond, met in de afdronk een zweem schorseneer. Is landelijk, aards, iets boers, opgewekt baldadig, tegelijk fijnbesnaard, puur en mooi in harmonie. Harmonie tussen fruit, fijne zuren, bescheiden tannines, en in harmonie met het Al, of in ieder geval op weg daarheen, want de famili Sérol werkt biologisch en is in overgang naar biodynamisch..
Iets koelen is een goed idee. Ruim inslaan ook, want die flessen zijn zo leeg. Gevaarlijk lekker.