Di Filippo

Villa Conversino 2020
Geproefd op 1 juni 2021

Op de website van de biologisch werkende producent staat vermeld dat de druivensoorten van  deze sympathieke, karaktervolle Italiaanse rode wijn sangiovese en altro zijn. Sangiovese kennen we: sang Iovi, het bloed van Jupiter, is de druif van chianti en Toscane, maar altro… Na een halve nacht tevergeefs zoeken in de wijnbibliotheek daagde het eindelijk: ‘altro’ is Italiaans is voor ‘andere’. Half sangiovese, bleek na nog wat speurwerk, en half andere ‘typisch inheemse Umbrische druiven’. 

Eén van de inheemse druiven van Umbrië is de zeer zeldzame sagrantino, verder zijn inmiddels de bordeauxdruiven merlot en cabernet sauvignon gedomesticeerd. En dat ruik je. Naast de fijne zonsonderganggeur van de sangiovese duikt het dureleeraroma van de merlot op in de afdronk, terwijl de cabernet sauvignon het landelijk geheel wat extra distinctie geeft.

Alles bij elkaar een  innemende rode volbloed uit het mooie Umbrië. Ferm genoeg om stand te houden bij de meer robuuste barbecue, doch ook invoelend genoeg voor de omgang met meer subtiele gasten en gerechten. 


Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Biowijnclub
Rood
Umbria - Italië
Te koop bij Prijs
Biowijnclub € 8,75
Rood
Umbria - Italië
Te koop bij Prijs
Biowijnclub € 8,75