Al doende sinds 1866 en sinds 1947 in handen van de familie Cailleau. Pascal, de jongste zoon kreeg in 1984 de touwtjes in handen. En dat was toen al een wijnmaker zonder oogkleppen. Hij maakte daarvoor zelfs al wijn in Sonoma Valley, Californië. Ter info: dat was in de tijd dat iedereen in Frankrijk meende dat daar het monopolie op de wijndruif rustte.
Enfin, het zal je ook niet verbazen dat ook zoonlief Quentin in de voetsporen is getreden van zijn vader. Wijnkunde gestudeerd op de universiteit van Angers, eveneens stage gelopen in de VS, maar ook Portugal, Hongarije en, dichterbij huis, in de Rhône en Anjou. En natuurlijk heeft ie inmiddels een gezonde hedendaagse belangstelling ontwikkeld voor biologisch wijngaardenieren. Daarbij vindt ie het - eigenwijsheid zit in de familie - niet nodig om zijn wijnen als zodanig te certificeren. 'Gedoe' meent hij.
Et voilà, zijn basiswitte van, natuurlijk chenin blanc. Zuiver, karakteristiek, ongecompliceerd. En bovendien vriendelijk geprijsd. Appel, ananasaanzet, asperge, amandelbittertje. Van a naar de p van peer en de m van iets meloen en de hoge c van de citruszuren, zo precies en clean zoals dat een goeie chenin betaamt. En nog steds blijkt dat ervaring met de jaren komt: 2022 is beter dan ooit.