Quinta da Deserta Reserva - De Grote Hamersma

Quinta da Deserta

Reserva 2014
Geproefd op 28 juli 2021

Douro maar niet met wijngaarden langs de Douro. De Quinta heeft de rivier de Távora als uitzicht die door een smalle vallei loopt. Lekker warm daar zeker? Zeker. Waar men elders in de regio niet opkijkt van een graadje of 40 in de zomer, wil het kwik zich hier wel eens tussen de 45 en de 50 graden bewegen. Wat betekent dat voor hun wijn? In ieder geval wordt er gewerkt met the usual suspects, en die zijn niet zo global warming-gevoelig. 

Opmerkelijk is dat we hier te maken hebben met bijkans een frisse presentatie. Nergens de indruk van gekookt fruit, zompige overrijpheid of een mondgevoel waarvan het lijkt alsof je in een bolletje mohairwol hapt. Maar al te vaak resulteert dat in wijnen die je na een glas wel zat bent. Op de quinta opteert men echter meer voor zuren en frisheid. Rood met veel finesse, mineraliteit en koel en bedauwd donker fruit. Lichte specerij, ontspannen eiken, fijne wijn, geen geld. (Proef ook hun Premium.) 

Consumentenrichtprijs € 10,00-11,00

Let op! Deze wijn is nog niet te koop in Nederland en zoekt nog een importeur. Meer informatie vind je hier

wine-score-star
Rood
- Douro - Portugal
Te koop bij Prijs
Wijn zoekt importeur € 0.00
wine-score-star
Rood
- Douro - Portugal
Te koop bij Prijs
Wijn zoekt importeur € 0.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.