Quinta da Deserta

Premium 2015
Geproefd op 28 juli 2021

Zie ook hun Reserva die voor een instapprijs in Nederland wordt aangeboden. De meest recente Vivino-notering scharrelde tussen de 25 en 30 euro. Ziehier de Premium. Maar dan ook echt premium.  En bovendien wederom: niet wat het prijskaartje betreft. Daarbij geoogst in een buitengewoon smakelijk jaar. Er was veel. Het was goed. Met name het rood schitterde. Door zijn zuiverheid en zijn balans. 

Quinta da Deserta doet er nog een schepje bovenop. Door terug te gaan in de tijd, ver voor 2015. Met alle respect voor nieuwe technieken om wijn te maken, waarbij afscheid werd genomen van oude, zoals die van het lagares-systeem. Daarbij worden in open granieten fermentatiekuipen de druiven nog met de voeten gekneusd om te voorkomen dat de pitten stukgaan met als uiteindelijk resultaat een wijn met minder bitters. Zodoende wordt er steeds meer met robot-lagares gewerkt. De mensenvoet is daarin vervangen door een siliconenversie. 

‘Voordeliger en ook beter’ luidt de motivatie. Bij Quinta da Deserta vinden ze echter niet dat iedere verandering een vooruitgang is. Het kneuzen van hun druiven is daar nog ouderwets voetenwerk. De inspanning wordt beloond met stijlvol, authentiek smakelijk rood. Met het zwart van zwarte bessen. Het donkerste van bramen. Het opgewekte van rijpe kersen. De zonnige kant van pruimen. De zuren van cranberry’s. Het laurier in dure drop. En specerijen van goede komaf. Een wijn rul, zwoel en fluwelig. Bovendien puur, natuur en… siliconenvrij. Kom om dat laatste tegenwoordig nog maar eens.

Consumentenrichtprijs € 29,00-€ 30,00

Let op! Deze wijn is nog niet te koop in Nederland en zoekt nog een importeur. Meer informatie vind je hier

Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Wijn zoekt importeur
Rood
Douro - Portugal
Producent: Quinta da Deserta
tinta roriz touriga franca touriga nacional >
14%
Te koop bij Prijs
Wijn zoekt importeur ntb
Rood
Douro - Portugal
Producent: Quinta da Deserta
tinta roriz touriga franca touriga nacional >
14%
Te koop bij Prijs
Wijn zoekt importeur ntb