Mantlerhof Grüner Veltliner LITER - De Grote Hamersma

Mantlerhof

Grüner Veltliner LITER 2020
Geproefd op 22 augustus 2021

Een magnum, zo’n anderhalveliterfles, dat vinden we reuze sjiek, maar op de literfles wordt neergekeken. De wijnboer weet dat wijn in een magnum mooi en langzaam rijpt, zo’n magnum is er om weg te leggen en dan ooit op een hoogtijdag feestelijk ter tafel te brengen. 

Maar zo’n liter, dat zijn de flessen van de supermarkthuiswijnen. Alledaagse doordrinkwijnen. Of niet, als ze met zo’n goedkoop schroefdopje de wereld zijn ingestuurd. Dan kun je ze beter in het onderste schap laten staan.

Maar niet altijd. Hier hebben we een goedkoop ogende literfles met banale schroefdop - terwijl de inhoud vorstelijk is. Een pure, zuivere grüner veltliner op biologische grondslag, met fruit en bloesemgeur en pit in z’n donder. 

Een grüner veltlinervan heb ik jou daar. Een grüner veltliner die leven in de brouwerij brengt, plezier in het leven geeft. Een grüner veltliner waardoor je denkt: groot gelijk dat ze ‘m in een literfles doen, en twee liter was nog beter geweest.

wine-score-star
Wit
- Niederösterreich - Oostenrijk
Producent: Mantlerhof grüner veltliner >
12%
licht
Biologisch
Sterwijn
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Bruijn Wijnkopers € 9.50
wine-score-star
Wit
- Niederösterreich - Oostenrijk
Producent: Mantlerhof
grüner veltliner >
12%
licht
Biologisch
Sterwijn
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Bruijn Wijnkopers € 9.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.