Les Hautes Terres Autres Terres - De Grote Hamersma

Les Hautes Terres

Autres Terres 2020
Geproefd op 22 augustus 2021

Een fles met een fraai, doch weinig mededeelzaam etiket. Het blijkt, vertelt de importeur ons welwillend, te gaan om chardonnay, geplant op kalkgronden op fikse hoogte: 350 tot 450 meter boven zeeniveau. We zijn hier aan de voet van de Pyreneeën, in de Vallée d’Aude. Roquetaillade heet het hier in Limoux. 

Geneviève de Groot en Gilles Azam maken hier met aandacht voor de mooie natuur pure en oprechte wijnen. Wijnen van druiven, wijnen zonder opsmuk en tierlantijnen. Wijnen die smaken naar hun druif en herkomst. 

Zo smaakt chardonnay van hoge wijngaarden: rank en levendig, speels maar beheerst, vol fruit en mooi droog. Heel natuurlijk, maar vrees geen woeste puurnatuurwijn: we hebben hier een zeer welopgevoede wijn in het glas, die smaakt naar de ongerepte wijngaarden, en tegelijk een zeer sjiek feestje is.

wine-score-star
Wit
- Vin de France - Frankrijk
Producent: Les Hautes Terres chardonnay >
12%
licht
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Bruijn Wijnkopers € 13.75
wine-score-star
Wit
- Vin de France - Frankrijk
Producent: Les Hautes Terres
chardonnay >
12%
licht
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Bruijn Wijnkopers € 13.75
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.