Eric Taillet Brut Nature ‘Sur Le Grand Marais’ - De Grote Hamersma

Eric Taillet

Brut Nature 'Sur Le Grand Marais'
Geproefd op 5 september 2021

Eric Taillet, meuniermaniak, de druif die het in de Marnevallei zo goed doet. Mooi dus dat het domein met bijbehorende wijngaarden van zijn ouders daar al sinds de jaren vijftig gesitueerd is. Met de meunier opgegroeid, sinds 1995 de baas van het spul, tevens oprichter van het Meunier Instituut, ter eer en meerdere glorie van...inderdaad. Chardonnay en pinot noir, 'die andere twee' weten immers al voldoende de schijnwerpers op zich gericht. Fundamentalist kortom. 

Biologisch werkend ook zeker? Zeker. Bestrijdingsmiddelen nee! Bodem bedekkend groen ja! Pure meunier zodoende? Bijna. Een kleine 10 procent chardonnayhulp. Blend opgebouwd uit de jaren 2012 ( een uitmuntend pinot meunierjaar) en 2013 (geslaagd voor chardonnay). Resultaat een flinterende, fluisterende, fijnzinnige brut nature. Strak zonder streng te worden. Een vermoeden van geel fruit, transparant, lonkend en lichtzinnig. Zuren zonder kuren. Zuren met structuren. Schonend, zuiverend, dorstlessend en nieuwsgierig makend naar meer. (Zie ook zijn Exclusiv 'T Blanc de Meunier en Le Bois de Binson.)

wine-score-star
Wit Mousserend
- Champagne - Frankrijk
Producent: Eric Taillet chardonnay >pinot meunier >
12%
droog
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
l'Atelier du Champagne € 85.00
wine-score-star
Wit Mousserend
- Champagne - Frankrijk
Producent: Eric Taillet
chardonnay >pinot meunier >
12%
droog
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
l'Atelier du Champagne € 85.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.