Bruce Jack

Sauvignon Blanc 2021
Geproefd op 13 september 2021

Bruce is de beroerdste niet. Geeft graag zelf op zijn vooretiket al aan wat je kan verwachten. In dit geval 'gooseberry & apple pie with a twist of lime'. Dat laat het achteretiket over voor een foto van Bruce zelf en natuurlijk grappen en grollen, zoals zijn drie gouden regels:

1. Drink only what you love

2. Repeat Rule 1

3. Repeat Rule 2

Maar zoals je weet schuilt er in iedere grap een kern van waarheid. Voor Bruce zelf geldt daarom ook (misschien wel Rule #4): 'Make what you love'. Misschien is dat wel de reden waarom hij zijn sauvignon blanc - ondanks zijn nieuwe wereld uiterlijke kenmerken - maakt in de stijl van de oude wereld. Een knipoog naar de Loire is snel gemaakt. Door de vuursteen, de afgestreken lucifer en de flinty-vuurwerkassociatie die hij geeft, neigt ie zelfs een tikkie naar Pouilly-Fumé. 

Nadat we eerder onder de indruk waren van zijn 2019 en 2020 krijgt zijn 2021 een nóg hogere beoordeling. Reden hiervoor zijn de krakende kruisbessen en snerpende limoenen. Gelukkig nog steeds €6,99. Waardevast en geen toevalstreffer dus. Daarom blijft het devies: Lekkere trek? Drink Bruce Jack. 


Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Gall & Gall
Bruce Jack
Wit
Western Cape - Zuid-Afrika
sauvignon blanc >
13%
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 6,99
Wit
Western Cape - Zuid-Afrika
sauvignon blanc >
13%
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 6,99