Jean-Baptiste Adam L’Auxerrois Vieilles Vignes - De Grote Hamersma

Jean-Baptiste Adam

L'Auxerrois Vieilles Vignes 2019
Geproefd op 21 september 2021

Auxerrois. Geheel ten onrechte vergeten druif uit de Elzas. Staat altijd in de schaduw van de wat vollere pinot blanc, de wat rankere riesling of de wat schreeuwerigere gewürztraminer.

Adam geeft hem het podium dat hij verdient. Oude stokken maken hem spannend. Complex en intens. In de neus is hij direct en in your face. Maar in je mond geeft hij opeens een geweldige rijkdom. Als een baboesjka poppetje. 'Hé wacht er zit nog meer in.' Gelaagdheid is een understatement. Bij iedere slok ontdek je wat nieuws. Van strakke groene appel tot abrikoos. Rijpe peer, marsepein en amandel. Warm en verkwikkend in één. 

Een onverwacht groot succes. Hoewel vorig jaar dezelfde beoordeling gekregen en uitgeroepen tot 'de droom van iedere sommelier, want culinair net zo breed inzetbaar als grüner veltliner. Neigt naar Smaragd niveau.'

wine-score-star
Wit
- Alsace - Frankrijk
Producent: Jean-Baptiste Adam auxerrois >
13%
medium
Biologisch
Biologisch-dynamisch
Demeter
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 13.99
wine-score-star
Wit
- Alsace - Frankrijk
Producent: Jean-Baptiste Adam
auxerrois >
13%
medium
Biologisch
Biologisch-dynamisch
Demeter
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 13.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.