Pagos de Indalia Flor de Indalia - De Grote Hamersma

Pagos de Indalia

Flor de Indalia 2020
Geproefd op 1 oktober 2021

Opvallende blanco uit het zuiden van Spanje. Blend van macabeo met twee buitenlanders. Viognier: geen habitué. Vermentino: in Spanje nog nooit gezieno. Meer dan 8 hectare staat er niet van aangeplant. Bijna de helft bij Pagos de Indalia. In de bergen weten ze die nadrukkelijk tot presteren te verleiden. En dat leidt tot nog grotere hoogten. Jean-Georges Vongerichten zette het op de wijnkaart van zijn driesterren restaurant in New York. En vast niet voor € 17,95. 

Mooie wijn dus? Mooie wijn dus. Interessant bovendien. Hoog inzettend in zijn zuren met citroenen en limoenen om vervolgens langs rijpe peertjes te zwieren, meloen te toucheren, een nootje te kruimelen en een slotakkoord van een beendroge sherry aan te slaan. Dat laatste is een geintje, want de naam Flor heeft in dit geval niets met sherry te maken, maar alles met het bloemige karakter van de wijn. Daar is de viognier dan weer verantwoordelijk voor. 

Ben benieuwd wat Vongerichten er voor gerichten bij serveerde.   

wine-score-star
Wit
- Ribera del Andarax - Spanje
Producent: Pagos de Indalia macabeo >vermentino >viognier >
13%
medium
Biologisch-dynamisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Vindmijnwijn.nl € 17.95
wine-score-star
Wit
- Ribera del Andarax - Spanje
Producent: Pagos de Indalia
macabeo >vermentino >viognier >
13%
medium
Biologisch-dynamisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Vindmijnwijn.nl € 17.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.