Opvallende blanco uit het zuiden van Spanje. Blend van macabeo met twee buitenlanders. Viognier: geen habitué. Vermentino: in Spanje nog nooit gezieno. Meer dan 8 hectare staat er niet van aangeplant. Bijna de helft bij Pagos de Indalia. In de bergen weten ze die nadrukkelijk tot presteren te verleiden. En dat leidt tot nog grotere hoogten. Jean-Georges Vongerichten zette het op de wijnkaart van zijn driesterren restaurant in New York. En vast niet voor € 17,95.
Mooie wijn dus? Mooie wijn dus. Interessant bovendien. Hoog inzettend in zijn zuren met citroenen en limoenen om vervolgens langs rijpe peertjes te zwieren, meloen te toucheren, een nootje te kruimelen en een slotakkoord van een beendroge sherry aan te slaan. Dat laatste is een geintje, want de naam Flor heeft in dit geval niets met sherry te maken, maar alles met het bloemige karakter van de wijn. Daar is de viognier dan weer verantwoordelijk voor.
Ben benieuwd wat Vongerichten er voor gerichten bij serveerde.