Maison En Belles Lies - De Grote Hamersma

Maison En Belles Lies

2019
Geproefd op 28 oktober 2021

Maison En Belles Lies. Ik heb het huis al eens eerder bezongen. Stelletje freaks bij elkaar. En Belles Lies is opgericht door Pierre Fénals, biochemicus en bioloog van origine. Kocht op 9/9/9 samen met wat vrienden kelder en vinificatieruimte in Saint-Aubin. En daar bleef het niet bij. 

Hosselde nog 2,5 hectare bij elkaar, na eerst stages te hebben gedaan bij grote namen als Trapet, Leflaive en Giboulot. Ging vervolgens op zijn eigen lappendekentje aan de slag en zette nog wat biologisch werkende boeren aan het werk. Gebruikt in zijn wijngaarden louter biologisch-dynamische preparaten en tijdens het wijn maken ziet hij af van iedere vorm van ‘producten voor de wijnindustrie’. Geen enzymen, geen gisten, geen stabilisatoren en geen zuren. Klaart niet. Filtert niet. En gebruikt nauwelijks, nauwelijks sulfiet. 

Worden wijnen daar nou lekker van? Ja, daar worden wijnen lekker van. Helemaal uit het fenomenale jaar 2019 dat als zwoel en luxe de boeken in is gegaan. Bovendien: grote wijnen met bewaarpotentie voortbrengend. Heerlijke Hautes. Als je tenminste van niet-middle-of-the-road natuurbourgogne houdt. 

Volop direct rood fruit en bosvruchten. Pinot noir in zijn puurste vorm. Gevaarlijk doordrinkbaar voor een wijn met weliswaar voor zijn kwaliteit een heel sympathiek prijskaartje maar toch nog altijd: vijfentwintig euro. Noopt tot nippen. Doen. En nog wat verder genieten van kersen op het stro, fijne, aangelijnde zuren, verdieping en verbazing. 

wine-score-star
Rood
- Hautes-Côtes de Beaune - Frankrijk
Producent: Maison En Belles Lies pinot noir >
12,5%
medium
Biologisch-dynamisch
Natuurwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Vinoblesse € 25.00
wine-score-star
Rood
- Hautes-Côtes de Beaune - Frankrijk
Producent: Maison En Belles Lies
pinot noir >
12,5%
medium
Biologisch-dynamisch
Natuurwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Vinoblesse € 25.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.