Weingut Kampf Sauvignon Blanc - De Grote Hamersma

Weingut Kampf

Sauvignon Blanc 2020
Geproefd op 7 november 2021

Tien jaar geleden nog een gemengd bedrijf. Maar dit jaar heeft Patrick Kampf kunnen vieren dat hij in 2011 vee, graan en aardappels de deur uit heeft gedaan. Moet nogal een strijd zijn geweest, met zijn vader die tot die tijd het domein bestierde? Absoluut niet. En ook over de biobenadering werd niet gesoebat. 

Inmiddels wordt de 33-jarige als een van de upcoming stars in Rheinhessen gezien. Met dank aan deze onverwachte sauvignon blanc, een druif die je toch niet zo een,  twee, drie in de regio verwacht. Maar Kampf laat 'm schitteren. Met zoete grapefruit, rijpe kruisbes, sappige lychees, mango en flinterende zuren. Kan zich meten met een heel goede Nieuw-Zeelander. Maar die kost op dit niveau veelal flink wat meer en veroorzaakt bovendien een beduidend hogere CO2-uitstoot. Vondst voor dit geld. 

wine-score-star
Wit
- Rheinhessen - Duitsland
Producent: Weingut Kampf sauvignon blanc >
13,5%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Erasmus Wijnen € 10.95
wine-score-star
Wit
- Rheinhessen - Duitsland
Producent: Weingut Kampf
sauvignon blanc >
13,5%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Erasmus Wijnen € 10.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.