Pepe Mendoza Giró de Abargues - De Grote Hamersma

Pepe Mendoza

Giró de Abargues 2018
Geproefd op 17 november 2021

Mendoza, een van de beste producenten in de regio, heeft zich ontfermd over de giró. Naar verluidt een druif die zijn waarschijnlijk oorsprong op Sardinië kent maar de geleerden zijn er nog niet helemaal uit. In ieder geval staat er nog wat in de buurt van Cagliari aangeplant, en ook op het Spaanse Mallorca hebben ze zich over 'm ontfermd. Echter, meer dan 7 tot 8 hectare is het niet.

Een wereldwijde zegetocht lijkt dan ook niet in het vooruitzicht. In Italië staat er ook maar een paar honderd hectare met de druif aangeplant. Welbeschouwd is Pepe in Alicante met zijn 10 hectare in zodoende een player. Wat doet ie ermee? Mooie, spannende tinto maken. Donker fruit, bramen, bessen, donkere kersen, zwarte olijven, laurier, mooie bitters, sappige zuren. Importeur vergelijkt 'm met nebbiolo. Kunnen we ons ontzettend in vinden. Daarbij moet aangetekend worden we dat we regelmatig rood uit Piemonte treffen dat minder indrukwekkend is. 

wine-score-star
Rood
- Alicante - Spanje
Producent: Pepe Mendoza giró >
14,5%
medium
Natuurwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
QVSelect € 36.50
wine-score-star
Rood
- Alicante - Spanje
Producent: Pepe Mendoza
giró >
14,5%
medium
Natuurwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
QVSelect € 36.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.