Domaine de la Borde Naturé ‘Foudre à Canon’ - De Grote Hamersma

Domaine de la Borde

Naturé ‘Foudre à Canon’ 2018
Geproefd op 18 november 2021

Jura voor gevorderden. Van de savagnindruif. En gemaakt op de klassieke manier. Gelagerd op foeders, groot hout. En met een techniek die te vergelijken is met de florbehandeling die sherry ondergaat, daar sous voile gehetenWijn in vat verdampt, een gistsluier gaat zweven aan de oppervlakte, zo zorg dragend voor extra geur en smaak. En waar het ‘u mag nu de bruid kussen’ nog weleens resulteert in een schrikreactie als de bruidegom zijn vrouw voor het eerst ziet, blijft die hier uit. Maar zoals gezegd: het is wit voor die drinkers die al eens wat hebben meegemaakt. 

Een vergelijking maken? Oude muscadet ontmoet manzanilla. Bruidsmeisjes aligoté en chablis. En als dat niet tot een smaakbeeld leidt: wit dat de binnenkant van de ruggengraat weet te bereiken. Niet door injecties van een botoxbedrijf maar gewoon door orale inname. Driemaal daags een glas graag. Kraakheldere, knisperend-krokante, kiezelige witte. Met de zuren van besjes, citrus, appel en licht rokerige zilte sherrytoets. Recht op z’n doel af, dan breed over de oevers vloeiend in smaak. Hele palet verzadigd. Het vijfde oogstjaar dat ik proef is weer een feest. 

wine-score-star
Wit
- Arbois - Frankrijk
Producent: Domaine de la Borde savagnin >
13%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Farmer Wijnen € 29.99
wine-score-star
Wit
- Arbois - Frankrijk
Producent: Domaine de la Borde
savagnin >
13%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Farmer Wijnen € 29.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.