Château Famaey Malbec ‘Le Grez dans le Grès’ - De Grote Hamersma

Château Famaey

Malbec 'Le Grez dans le Grès' 2022
Geproefd op 11 november 2023

Le Grez: de wijngaard. Le Grès: het zandsteen waar onder meer de 500 liter grote ovale vaten,  jarres, van zijn gemaakt. Een retraite van tien maanden levert een zeer precieze en gesoigneerde cahors op. Pure malbec. En nu eens niet noest en woest maar vol opgepoetste rijpe kersen, kerngezonde cassis, chocotonen en zoethout, rozengeur en romigheid, peperigheid en tevreden zoemende tannines. Getemde maar geen brave malbec.

We  proefden al eens de 2020. In 2022 vindt de mondverzorging plaats via meer donkere partijen, eigen aardsigheden, zwarte olijf en truffel, volle tannines zonder streng te worden.

Prettige bijkomstigheden: het alcoholpercentage verschoof van 14 naar 13 procent. En het domein is inmiddels HVE gecertificeerd. Haute Valeur Environnementale is een label dat alleen wordt verstrekt als de wijnproducent kan aantonen dat deze de impact op het milieu zo klein mogelijk houdt. Onder andere door de biodiversiteit te respecteren, de waterhuishouding op verantwoorde wijze uit te voeren en residuen van gewasbeschermings- en meststoffen te minimaliseren.

wine-score-star
Rood
- Cahors - Frankrijk
Producent: Château Famaey malbec >
13%
vol
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Vindom Wine Boutique € 22.95
wine-score-star
Rood
- Cahors - Frankrijk
Producent: Château Famaey
malbec >
13%
vol
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Vindom Wine Boutique € 22.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.