Weingut Holger Koch Grauburgunder ‘Bickensohler Herrenstück’ - De Grote Hamersma

Weingut Holger Koch

Grauburgunder ‘Bickensohler Herrenstück' 2020
Geproefd op 7 december 2021

Kaiserstuhl, het mooiste microklimaat van Baden. Alwaar we Weingut Holger Koch treffen. Warm, vulkanisch (dat gaat wel vaker samen) en de perfecte omstandigheden voor onder meer grauburgunder. Holger weet dat. Begon er in 1999 voor zichzelf. Na eerst wat te hebben rondgekeken in Frankrijk bij Château Canon-la-Gaffelière en ervaring te hebben opgedaan als Kellermeister (attentie: dat is wat anders dan Kellergeister) bij nota bene Frans Keller. 

Holger is een natuurvorser. Grijpt zo min mogelijk in het vrije veld en laat de wijn in de kelder ook maar een beetje zijn eigen gang gaan. Het levert eigenzinnige wijnen op. Zijn pinot noir proefde ik ook (zie ook daar). En naar tevredenheid. Wit was nog onbekend. Prettig kennis te maken. Stralend materiaal. Robuuste, rijpe, stevige stijl. Karamelkrokantje richting neusgat. Ruwhuidige goudrenet in de mond. Natuurpeer en amandelaandacht. Zachte zuren en diepglanzende bitters. 

wine-score-star
Wit
- Baden - Duitsland
Producent: Weingut Holger Koch grauburgunder >
13%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 16.95
wine-score-star
Wit
- Baden - Duitsland
Producent: Weingut Holger Koch
grauburgunder >
13%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 16.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.