Villebois Touraine - De Grote Hamersma

Villebois

Touraine 2022
Geproefd op 11 mei 2023

Sauvignon blanc specialist Villebois presenteert ieder oogstjaar specialer. Ze zijn er zelfs in geslaagd om een soort van lekkere alcoholvrije versie van deze druif op de markt te brengen. En zodoende is ook die vereeuwigd in De Grote Hamersma.

Maar eerlijk is eerlijk, we drinken liever the real thing, met alcohol. Hun Petit Villebois mag er zijn. Hun Pouilly-Fumé en Sancerre zijn uitstekend en hun bestseller uit Touraine lest best. Ook dit oogstjaar is ie weer levendig, verkwikkend, revitaliserend en drinklust opwekkend. Kekke rode appeltjes, greepje grapefruit, kordate kruisbessen, verkwikkende zuren, een snufje witte peper deze editie, en uitgebreid sappig. 

Mocht je dorstig worden na deze proefnotities, wacht dan niet al te lang wachten met kopen overigens. Het oogstjaar 2022 was goed maar wat hoeveelheid betreft minder uitbundig. 

wine-score-star
Wit
- Touraine - Frankrijk
Producent: Villebois sauvignon blanc >
12,5%
medium
Sterwijn
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Jumbo € 8.99
wine-score-star
Wit
- Touraine - Frankrijk
Producent: Villebois
sauvignon blanc >
12,5%
medium
Sterwijn
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Jumbo € 8.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.