Raumland

Triumvirat Grande Cuvée Brut 2012
Geproefd op 12 december 2021

De jubelstemming ontstond al bij de Cuvée Katharina. Lees ook vooral die proefnotities om zo ook meer inzicht te krijgen over hoe Raumland werkt. Thans hebben we hier te maken met hun magnum opus. En was het ook maar een magnum geweest. Wat een schoonheid. Voor de prijs van een mainstream champagne hebben we hier te maken met een droomsekt.

Droomverzorging gehad. Bio natuurlijk. Hand geplukt. Transport in kleine kistjes van maximaal 15 kilo druiven om oxidatie en beschadiging te voorkomen. Want dat zou schade zijn geweest. Een mostgewicht van 75 tot hooguit 80 graden Oechsle, de perfecte cijfers om perfect mousserend te maken. Persen en gisten zonder inweking. Overpompen? No way! En dan is er na langdurige flessenrust in het geval van deze cuvée het triomf van Triumvirat. Dat was overigens ook nog een elektronische Duitse rockband à la Emerson, Lake & Palmer (Weet je nog, oudje?), die in 1978 een hitje scoorde, Waterfall.

Maar daar gaan we het hier natuurlijk helemaal niet over hebben. Sekt willen we. En hele goede graag. Subtiele mousse. Een trompe l' oeil met groene appel en wilde perzik. Een zucht amandeltjes. Kalkcarpaccio. Het krokante van feuilleté. Een yuzutwinkeling. Rins. Schoon. Zuiver. Eerder de 2011 geproefd. 2012 viert ook weer triomfen. 

 

 

 

Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Winterberg Wijnen
Raumland
Wit
Sekt - Duitsland
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 49,95
Wit
Sekt - Duitsland
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 49,95