Domaine Agapé Brut Millésimé - De Grote Hamersma

Domaine Agapé

Brut Millésimé
Geproefd op 4 januari 2022

Tien hectare, waarvan drie grand cru. In de vaardige handen van Vincent Sipp. En die heeft geen enkele reden om treurig te kijken. Want hij was het die in 2010 door de wijnpublicisten van Bettane & Desseauve werd uitgeroepen tot een van de opkomende sterren onder het Elzasser firmament. En sinds die tijd heeft ie ruim een decennium extra ervaring opgedaan. Werken met respect voor de natuur, het uitbannen van herbiciden en pesticiden, en de handen thuis houden tijdens het wijnmaakproces: low intervention luidt zijn devies. Schept hoge verwachtingen.

Worden waargemaakt door zijn crémant. Ondanks de aankondiging 'Millésimé' ontbreekt het oogstjaar op de proeffles. Wat echter niet ontbreken zijn rijpe peren en appels, een schuchter marmeladebittertje, amandel en zachte zuren. Fijn mousserend, milde mousse, beschaafde presentatie. Touché Agrappé. 

wine-score-star
Wit Mousserend
- Crémant d’Alsace - Frankrijk
Producent: Domaine Agapé chardonnay >pinot blanc >pinot noir >
12%
droog
Biologisch-dynamisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Ware Jacob € 15.95
wine-score-star
Wit Mousserend
- Crémant d’Alsace - Frankrijk
Producent: Domaine Agapé
chardonnay >pinot blanc >pinot noir >
12%
droog
Biologisch-dynamisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Ware Jacob € 15.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.