Avgvstvs

Macabeu 2016
Geproefd op 5 januari 2022

Een van de vier microvinificacions van deze ook al zo kleine bio-producent. Macabeu. Elders ook wel bekend onder artiestennaam macabeo. Volgens de importeur 'zeer exclusief' vanwege de slechts 1250 flessen die er zijn gemaakt. Het etiket rept echter over 1725 stuks. Enfin. Als je ermee blijft zitten, zijn het drie palletjes. En die kunnen - zo weten we ten burele van De Grote Hamersma - dan toch behoorlijk in de weg staan. 

Nu zal dat bij ons niet snel gebeuren - volle pallets verdwijnen hier in rap tempo - en ook deze met Avgvstvs gaan beslist snel een baasje vinden. Want al leiden de inspanningen van die macabeu normaal gesproken veelal tot gegeeuw in dit geval worden de smaakpapillen alert als stokstaartjes. Er is van alles te zien. Er is van alles te beleven. 

Van een eigenzinnige, lichtvoetige kruidigheid. Gedroogde vruchten op een linoleumvloer. Florvermoedens. Vage sherry-tonen. Puntje paddenstoelen. Verse walnoten en amandeltjes, licht gezouten. Zonnige zuidkruiden. Zuren als een ononderbroken streep richting de einder die maar niet dichterbij komt. Rijpheid, hooi en schelpenzand in een vogelkooitje, Kortom, onalledaags en doe maar een pallet. 

Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Wijnbroertjes
Wit
Penedès - Spanje
macabeu
13%
Biologisch Vegan De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnbroertjes € 16,95
Wit
Penedès - Spanje
macabeu
13%
Biologisch Vegan De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnbroertjes € 16,95