Avgvstvs Macabeu - De Grote Hamersma

Avgvstvs

Macabeu 2016
Geproefd op 5 januari 2022

Een van de vier microvinificacions van deze ook al zo kleine bio-producent. Macabeu. Elders ook wel bekend onder artiestennaam macabeo. Volgens de importeur 'zeer exclusief' vanwege de slechts 1250 flessen die er zijn gemaakt. Het etiket rept echter over 1725 stuks. Enfin. Als je ermee blijft zitten, zijn het drie palletjes. En die kunnen - zo weten we ten burele van De Grote Hamersma - dan toch behoorlijk in de weg staan. 

Nu zal dat bij ons niet snel gebeuren - volle pallets verdwijnen hier in rap tempo - en ook deze met Avgvstvs gaan beslist snel een baasje vinden. Want al leiden de inspanningen van die macabeu normaal gesproken veelal tot gegeeuw in dit geval worden de smaakpapillen alert als stokstaartjes. Er is van alles te zien. Er is van alles te beleven. 

Van een eigenzinnige, lichtvoetige kruidigheid. Gedroogde vruchten op een linoleumvloer. Florvermoedens. Vage sherry-tonen. Puntje paddenstoelen. Verse walnoten en amandeltjes, licht gezouten. Zonnige zuidkruiden. Zuren als een ononderbroken streep richting de einder die maar niet dichterbij komt. Rijpheid, hooi en schelpenzand in een vogelkooitje, Kortom, onalledaags en doe maar een pallet. 

wine-score-star
Wit
- Penedès - Spanje
Producent: Avgvstvs macabeu >
13%
medium
Biologisch
Vegan
De Groene Hamersma
wine-score-star
Wit
- Penedès - Spanje
Producent: Avgvstvs
macabeu >
13%
medium
Biologisch
Vegan
De Groene Hamersma
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.