Avgvstvs Garnatxa Negra - De Grote Hamersma

Avgvstvs

Garnatxa Negra 2019
Geproefd op 5 januari 2022

Onze vriend Google Translate blijft toch boeien. Maar als wij de importeur waren hadden we de tekst toch echt nog zelf even onderhanden genomen. Wat te denken van 'Een paarse kleur welke tekenen zijn van de jeugdigheid van deze fruitige wijn. De romige, geroosterde tonen verklappen dat deze wijn een aantal maanden op Eikenhout heeft gelegen. Dit zorgt voor een mooie complexiteit met een lange zachte afdronk welke elke tijd van het jaar genuttigd kan worden.' Want taal-technisch doe je zo'n fijne wijn dan gewoon tekort. 

Beter zou wellicht toch zijn: 'Van veertig jaar oude stokken die in de kracht van hun leven zijn. En dat gaat niet gepaard met een midlifecrisis, inclusief tweede leg, een motor, een tatoeage en bergbeklimmen. Op de bucketlist van deze garnatxa staat rood alsof je een emmer leeggooit. Eentje met een koele, intense inhoud. Ranke besjes, zure kersen, minerale cassis. Verfijnd, slank, intelligent en fijnzinnig. In niets maar dan ook in niets lijkend op de vele zwaarmoedige vijftienprocenters die we in flinke hoeveelheden op de proeftafel hebben gehad.'

Of zullen we het toch maar bij het oude houden? 

wine-score-star
Rood
- Penedès - Spanje
Producent: Avgvstvs garnatxa >
15%
medium
Biologisch
Vegan
De Groene Hamersma
wine-score-star
Rood
- Penedès - Spanje
Producent: Avgvstvs
garnatxa >
15%
medium
Biologisch
Vegan
De Groene Hamersma
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.