Domaine Fernand Engel Natur XVIII - De Grote Hamersma

Domaine Fernand Engel

Natur XVIII 2019
Geproefd op 13 januari 2022

Jeuk? Eczeem? Anderszins huidproblemen? Drink de wijn van Fernand Engel. Zonder recept verkrijgbaar. Driemaal daags. Bernard Engel, zoon van oprichter Fernand, is de wijngaardenier van dienst en bemerkte dat hij, bij gebruikmaking van herbiciden en pesticiden, steeds vaker last had van huidaandoeningen en andere kwaaltjes. 

Aldus schakelde hij in 2001 over op de biologisch-dynamische manier van werken en zag zijn kwalen verdwijnen. Hij heeft er zijn eczeemvrije handen vol aan: Domaine Engel bezit 63 hectare wijngaarden in 7 verschillende dorpen, verdeeld over 150 verschillende percelen, onder andere met muscat, pinot gris, riesling en sylvaner. En daarmee maakte hij deze puur Natur XVIII. Zachtzure peer, mildzure appel, amandelzoetbitter, abrikoos en perzik, een lichte rokerigheid en langs een stalen liniaal getrokken zuren. Zeer precieze Elzasser. 

wine-score-star
Wit
- Elzas - Frankrijk
Producent: Domaine Fernand Engel muscat >pinot gris >riesling >sylvaner >
13%
medium
Biologisch-dynamisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnsociëteit € 15.90
wine-score-star
Wit
- Elzas - Frankrijk
Producent: Domaine Fernand Engel
muscat >pinot gris >riesling >sylvaner >
13%
medium
Biologisch-dynamisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnsociëteit € 15.90
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.